Veelgestelde vragen

Mijn hond doet dit.... / heeft last van ... / heeft dit probleemgedrag.... Kan u helpen?


Als hondengedragsbegeleider ben ik gespecialiseerd in probleemgedrag. Probleemgedrag omvat alle gedragingen die je hond doet, die jij als een probleem ervaart en niet zelf kan oplossen. Dit kan dus heel breed gaan. Ik kan bijvoorbeeld helpen met: - trekken aan de lijn - uitvallen naar honden/ mensen/ dieren/ kinderen,... - bijten van (vreemde) mensen/ eigenaar - bezitterig gedrag over eten/ speelgoed/ mensen/... - hyperactiviteit en/ of opdringerig zijn - dominant gedrag tegenover mensen/ honden - angstige honden - overbeschermend gedrag - blaffen in huis/ tuin - zindelijkheid - ongehoorzaamheid - hond komt niet terug op bevel - obsessief gedrag; bvb. jagen op schaduw, stenen eten, rondjes draaien,.... - ..... Ik ben er zeker van dat hier niet alle voorbeelden heb opgenoemd. Maar voor bijna elk probleemgedrag weet ik een oplossing.
Hoe kan ik een afspraak maken?


U kan me contacteren op het nummer : 0474 72 93 03 Wanneer ik bezig ben met een consult ben ik moeilijker te bereiken. Laat dan een voice-mail bericht achter en ik bel je zo snel mogelijk terug.
Hoeveel lessen heeft mijn hond nodig?


Zowel hond als baas komen al heel ver met 2 consulten. In het eerste consult bespreken we de oorzaak en oplossing van het gedrag. met de overige tijd gaan we praktisch aan de slag. Hierna ga je enkele weken zelf aan de slag met de tips die je hebt gekregen. De 2e afspraak is een opvolgconsult waarbij ik kom kijken hoe de training verloopt en waar ik nog kan bijsturen. Toch is niet elk probleemgedrag anders en zou het kunnen dat jullie gebaat zijn met een extra consult. Dit wordt uiteraard steeds met je besproken.
Hoeveel kost een consult?


Meer info over mijn prijzen vindt u hier.
Ik wil mijn hond de basiscommando's leren zoals zit, lig, blijf,...


Ik doe enkel probleemgedrag en geef helaas geen privé-lessen voor het trainen van de basiscommando's. Voor de training van de basiscomando's kan ik je het best doorverwijzen naar een goede hondenschool. Op een hondenschool kan je frequenter trainen. Daarnaast bedragen de kosten van een hondenschool een stuk lager dan die van een privé-trainer.
Mijn hond doet dit...., kan je mij tips geven om dit gedrag te trainen?


Ik geef helaas geen tips via mail of telefoon. Je kan wel een consult inplannen waarbij ik je theorieles en praktische tips kan geven over het gedrag van uw hond.
Hoe verloopt een consult?


Meer informatie over het verloop van een consult vind je hier.
Ik heb meerdere honden, moet ik dan per hond een consult betalen?


Nee je moet niet per hond een volledig consult betalen. Het is wel zo dat een consult met meerdere honden ook meer tijd in beslag neemt. Als we echt een stuk over tijd gaan rekening ik €25 extra per half uur.
Hoe ver rijdt u voor een consult op locatie?


Consulten waarbij ik meer dan 35 kilometer moet rijden neem ik liever niet aan.
Waar gaan de consulten door?


Een consult kan zowel bij je thuis, op een locatie naar keuze of op de terreinen in Deurne doorgaan. Waar het consult zal doorgaan heeft vooral te maken met het soort gedragsprobleem waar je hulp voor zoekt.
Wat is jouw trainingsfilosofie?


Meer over mij en mijn trainingsfilosofie vind je hier
MIJN VRAAG STAAT HIER NIET TUSSEN.


Als je geen antwoord hebt gevonden op je vraag mag je me gerust contacteren via het contactformulier of via telefoon (0474729303). Telefonisch ben ik moeilijker bereikbaar wanneer ik bezig ben met consulten. Laat dan een voicemailbericht achter en ik bel je zo snel mogelijk terug.
Hoe lang is de wachttijd voor een consult?


- voor dagconsulten door de week: 6 weken - voor avond- of weekendconsulten: 9 weken

© Hondengedragsbegeleiding Irina Van Overloop   |  Regio Deurne en omstreken